Je bekijkt nu De voordelen van werken als vastgoedprofessional in het MKB

De voordelen van werken als vastgoedprofessional in het MKB

Glimmende gevels, strakke pakken en sexy auto’s zijn vaak het summum als men denkt aan werken in de vastgoedbranche. Voor sommige vastgoedprofessionals is het inderdaad het walhalla, maar wellicht kom jij wel beter uit de verf bij een kleinere dienstverlener in de branche. Daarom onze lijst met voordelen van werken voor een MKB’er in de vastgoedbranche.

Eigen verantwoordelijkheid
Waar bij de grote corporates de functies en taken vaak tot in het oneindige zijn opgesplitst, heb je bij een kleinere organisatie vaak veel meer eigen verantwoordelijkheden. Doordat de beheerde portefeuilles vaak kleiner zijn in omvang, komen werkzaamheden ook net iets minder vaak voor. Kortom, de functies zijn breder opgezet waardoor je meer verantwoordelijkheid in je werk krijgt. En meer verantwoordelijkheid betekent een grotere leercurve en meer persoonlijke successen. Dat de getoonde verantwoordelijkheid sneller beloond wordt met een vast contract is natuurlijk een prachtige motivatie.

Ondernemerschap
In het verlengde van eigen verantwoordelijkheid ligt het meer ondernemende karakter van het werken binnen een MKB-organisatie. Doordat jouw invloed op het bedrijfsresultaat veel duidelijker is en het bedrijf vaak in handen is van ondernemers die maar al te goed weten hoe het is om met de poten in de klei te staan, is er meer ruimte voor jouw ondernemerschap. Zo zijn jouw ideeën over het verder verbeteren van de bedrijfsprocessen en -resultaten vaak van harte welkom. Het is toch fantastisch als jouw mening wordt gewaardeerd en dat je kan bouwen aan de zaak?

Diversiteit
Iedere collega heeft een breder takenpakket, daardoor komen er net iets vaker leuke, en soms ook minder leuke, situaties voor waar je met elkaar de schouders onder moet zetten. Een opdrachtgever met een exotisch verzoek of een wetswijziging kunnen allemaal zaken zijn waar jij de schouders onder moet zetten. Waar de grote corporates de uitgebreide legal afdelingen, tenant representation en technical management, is een functie bij een kleine organisatie veel veelzijdiger. En juist dat, maakt het werk zo ongelofelijk divers.

Naam in plaats van een nummer
Doordat de organisatie kleiner is zijn de lijnen korter en de contacten vaak persoonlijker. Jij bent hét aanspreekpunt van de klant. Van de schoonmaker tot de directeur, iedereen weet wie jij bent. En weet dus ook waar ze je even moeten ontzien als je kindje ziek is of als je van de fiets bent gekukeld. Maar ook weten ze precies voor welk succes jij zelf verantwoordelijk bent en hoe dat het allerbeste gevierd kan worden.

Casual vrijdag op dinsdag
Bij de grote corporates is de dresscode vaak vrij formeel. In het MKB zijn er veel meer functies waar je prima je pantoffels aan kan trekken achter je bureau, mits er geen klantcontact is natuurlijk. En wat is er nou lekkerder dan in comfortabele kledij in een gezellige omgeving je werk te doen?

Wil jij weten welke kansen er voor jou zijn bij een professionele vastgoedmanagementorganisatie in het MKB? Kijk dan eens naar deze mooie vacatures bij Steens Beheer in Schiebroek, Rotterdam. Een enthousiaste Asset Manager, nauwkeurige Controller zijn van harte welkom!

Dit artikel is op 16 februari 2021 gepubliceerd in Vastgoedjournaal