Je bekijkt nu Help! Hoe overleef ik de MIPIM?!

Help! Hoe overleef ik de MIPIM?!

Na 15 jaar ronddartelen in vastgoedland is het dan zo ver: ik ga naar de MIPIM. Eerder schreef ik voor alle PROVADA-maagden onder ons al het artikel 5 survival tips voor PROVADA. Maar nu kan ik die editie wel erg goed gebruiken voor de Franse vastgoedbeurs!

Appartementje is geregeld, vervoer is geregeld, koters zijn onder de pannen gebracht en nu? Nu kan ik de hulp van de echte MIPIM-veteraan erg goed gebruiken!

Een aantal vraagstukken:

Dresscode – de wedstrijd in algehele goddelijkheid met de aldaar presente dames op uurtarief ga ik nooit winnen. Makkelijk zat. Dus laten we de garderobe nog enigszins draagbaar houden. De comfortabele doch elegante flatjes zijn geregeld, maar wat verder? Ik ken de verhalen van glaasjes bubbels in het voorjaarszonnetje (dat kan ik!), maar ook de totaal verregende edities. Daarbij komend hebben we als echte zunige Hollanders geen kaarten voor de beurs zelf, kortom het is een outdoor evenement. Tips en tricks dames? Ik hoor ze graag!

Voertaal – J’ai etudié en Rennes à la Institut d’Etudes Politiques pendant six mois, maar om nou te zeggen dat ik dat Frans nou echt zo briljant vastgoed-waardig beheers? Neuh…. J’ai habité boven de immobilier, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Wat zijn jouw ervaringen met de voertaal ter plaatse?

Comment heet u ook alweer?  Op PROVADA loopt iedereen rond met een badge op-onmogelijk-leesbare-navelhoogte, maar hoe is dat geregeld in la douce France? Godzijdank ga ik met mijn favoriete partner in crime richting Cannes die vrijwel iedereen kan voorstellen als zijnde een oude bekende. Maar wat zijn de tips voor iedereen die niet gezegend is met een eigen vastgoeddino Marco Reijven?

Gelukkig kom ik net niet helemaal uit een ei en heb ik al wel wat handigheidjes verzameld. Uit de categorie MIPIM-wist-u-datjes:
– Genoeg water drinken, zelfde verhaal op PROVADA. Het alcohol promillage blijkt daar in de Franse zon op miraculeuze wijze tot problematische hoogtes te kunnen stijgen.
– Neem ruim de tijd voor je taxirit naar het station of de luchthaven
– Wil je koppijn voorkomen? Vergeet is SPF50 en je zonnebril niet!

Ik kijk uit naar jouw tips! De ontvangen tips zal ik zorgvuldig uittesten en de beste met jou delen na terugkeer uit Cannes. Au revoir!

Geef een reactie