Je bekijkt nu Ingevulde vacature: Vastgoeddeskundige – Heel Nederland

Ingevulde vacature: Vastgoeddeskundige – Heel Nederland

Woonzorg Nederland huisvest senioren in heel Nederland, zowel in de vorm van zelfstandige woningen als specifieke zorggebouwen. Woonzorg Nederland wil haar marktaandeel behouden en waar nodig uitbreiden. De Vastgoeddeskundige ondersteunt de afdeling Vastgoedsturing bij het realiseren van deze ambities.

Aanbod

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4862,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur (schaal J volgens CAO Woondiensten);  
 • De mogelijkheid om jouw 36 uur te verdelen in 4 werkdagen;
 • Ruimte voor persoonlijke groei door aantrekkelijke opleidingsmogelijkheden;  
 • Gedurende het thuiswerken vanwege COVID-19 krijg je een tegemoetkoming voor de thuiswerkkosten, voor de dagen dat je op locatie werkt krijg je een reiskostenvergoeding;
 • Een goede pensioenregeling; 
 • Een kies je eigen smartphone-regeling.

De functie
Binnen de afdeling Vastgoedsturing zijn de teams Assetmanagement, Accountmanagement en Vastgoedondersteuning belegd. In deze rol maak je onderdeel uit van het team Vastgoedondersteuning. Als Vastgoeddeskundige coördineer je het volledige waarderingstraject dat jaarlijks doorlopen wordt en maak je analyses van de vastgoedmarkt. Als verbindende factor tussen de teams assisteer je je collega’s bij vraagstukken op het vlak van marktwaardering en taxaties. Daarnaast kijk je ook afdelingsbreed naar de vastgoedprocessen. Zijn deze optimaal ingericht en worden ze ook zo uitgevoerd? Zijn er wellicht verbeterpunten? Samen met jouw collega’s zorg jij voor de toekomstige vastgoedportefeuille van Woonzorg Nederland.

Recent hebben wij de zes Woonformules geïntroduceerd, zodat wij ouderen die aanspraak doen op een sociale huurwoning een passend aanbod kunnen doen. Op dit moment zijn wij onze huidige portefeuille kritisch onder de loep aan het nemen om te beoordelen of onze objecten voldoende aansluiten bij deze Woonformules. Dit betekent dat objecten worden afgestoten of worden aangekocht. Dit werk wordt uitgevoerd door de afdeling Vastgoedsturing in samenwerking met de andere collega’s en externe partners.

De Assetmanagers zijn voorzitter van de van de Regieteams waarin zij, op regionaal niveau, spreken met de Accountmanager (verhuur zakelijke markt), Clustermanager (verhuur particuliere huurders) en de Technisch manager (onderhoud). Uit deze regionale overleggen komen onderzoeksvragen naar voren, aan jou de taak om deze uit te voeren. Naast verzoeken op complexniveau werk je ook aan afdeling overstijgende onderwerpen. Je bekijkt de verschillende vastgoedprocessen kritisch en bekijkt wat efficiënter en effectiever kan. Als woningcorporatie vinden wij het bijzonder belangrijk dat we zorgvuldig en doelmatig met onze financiën en collega’s omgaan, zoals beschreven in onze Vuistregels. Wat dus ook betekent dat we voortdurend willen monitoren of onze processen optimaal zijn ingericht. 

Jouw werkzaamheden bij Woonzorg Nederland bestaan onder meer uit:

 • Coördinatie van het waarderingsproces in i.s.m. afdeling planning & control
 • Aanspreekpunt voor externe taxateurs en accountant
 • Voert markt / data-analyses uit met beschikbare vastgoeddata en adviseert hierover aan oa assetmanagers
 • Voert marktwaarderingsberekeningen uit voor investeringsvoorstellen
 • Draagt bij aan het verbeteren en ontwikkelen van afdelingsprocessen, vastgoeddata en vastgoedsturing

Doordat wij een landelijke organisatie zijn en verspreid over het land onze regiokantoren hebben, stellen wij geen eisen aan jouw woonplaats. Thuiswerken is geen probleem en het merendeel van onze overleggen organiseren we online.

Woonzorg Nederland
Woonzorg Nederland heeft een unieke positie in Nederland. Als woningcorporatie richten wij ons exclusief op senioren en we zijn een landelijk toegelaten instelling. Dat betekent dat Woonzorg woningen verhuurt aan ouderen en zorginstellingen in heel Nederland. Recent hebben we onze woonformules geïntroduceerd, waarmee we iedere oudere een passend woningaanbod willen doen. Als grootste landelijke speler in seniorenhuisvesting huisvesten wij bijna 5% van alle 65-plussers in de sociale doelgroep in Nederland. In 30.000 zelfstandige huurwoningen en 12.500 wooneenheden in gebouwen die worden gehuurd door zorginstellingen. Dat is 10% van het totaal aan intramurale zorggebouwen. Wij zijn actief in 179 gemeenten. Dat is ongeveer de helft van alle Nederlandse gemeenten. In dit artikel kun je meer lezen over de ambities van Woonzorg Nederland.

Functie eisen

 • Afgeronde opleiding op minimaal HBO / TU niveau;
 • Aantal jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie zodat je over de volgende kennis beschikt:
  • Je hebt kennis van en ervaring met vastgoedtaxaties en marktwaardering;
  • Je beschikt over ruime kennis van de wet- & regelgeving op de woningmarkt en in de corporatiebranche;
  • Je hebt ervaring in het optimaliseren van vastgoedprocessen;
 • Jij bent de Koningin dan wel Koning van Excel, maar verdiept je ook graag in andere vastgoedgerelateerde software;
 • Je bent analytisch sterk;
 • Nederlands beheersen in woord en geschrift op zakelijk niveau;
 • Je bent een communicatief vaardige teamspeler en beschikt over een stevig verantwoordelijkheidsgevoel.

Solliciteren
De werving & selectie procedure is succesvol afgerond.