Je bekijkt nu Assetmanager – regio Haarlem

Assetmanager – regio Haarlem

Woningcorporatie Pré Wonen zet stevig in op vastgoedsturing. Met een duidelijke en ambitieuze acquisitieopgave en wens om de huidige portefeuille te optimaliseren is er een plek voor een ervaren Asset Manager in het team! Heb jij ervaring in het asset management van commercieel of maatschappelijk vastgoed? Bekijk dan snel deze vacature.

Over Pré Wonen
Stichting Pré Wonen is een woningcorporatie met circa 16.000 woningen in Haarlem, Beverwijk, Bloemendaal, Heemstede en Zandvoort. De organisatie werkt mensgericht en biedt huurders een perspectief. De missie is hier dan ook op gebaseerd : “Pré Wonen stelt mensen in staat een fijn thuis te creëren zodat zij van daaruit kunnen meedoen in de maatschappij”.

Pré Wonen zorgt voor betaalbare huurwoningen voor huishoudens met een bescheiden inkomen. Om haar doelstellingen duurzaam te kunnen blijven behalen zet zij nadrukkelijk in op vastgoedsturing. Een gezonde vastgoedportefeuille zorgt voor de nodige financiële continuïteit  die noodzakelijk is om de huurders een fijn thuis te bieden. Als Asset Manager draag je met jouw talenten dan ook nadrukkelijk bij aan de maatschappelijke doelstellingen.

De functie
Als woningcorporatie streeft Pré Wonen altijd naar een ideale balans tussen de huurders en de eigenaarsbelangen. Als Asset Manager onderzoek je dan ook voortdurend hoe de vastgoedportefeuille in jouw deelgebied optimaal aansluit op de strategie van de organisatie, financiële haalbaarheid, duurzaamheidseisen en de marktontwikkelingen. Tegelijkertijd wil Pré Wonen haar bezit graag uitbreiden en optimaliseren, dus aankoop, verduurzaming, herontwikkeling en/of projectontwikkeling behoren allemaal tot het takenpakket van de assetmanager.

Je bent verantwoordelijk voor een eigen deelgebied waarin je samenwerkt met onder andere de Gebiedsregisseur. De rol van Asset Management is nog relatief nieuw in de organisatie, dit betekent dat het team nog in ontwikkeling is. Ze zijn volop bezig met het implementeren en professionaliseren van vastgoedsturing. Een mooi voorbeeld van de activiteiten van het team is de overname van de portefeuille van Lieven de Key in Zandvoort en het intern uitvoeren van de marktwaardering van al het bezit van Pré Wonen.

Samenvattend ga je aan de slag met de volgende activiteiten:

 • Je bent verantwoordelijk, binnen de gestelde kaders, voor het optimaliseren van de vastgoedexploitatie, het minimaliseren van de risico’s hierbij en het realiseren van de portefeuillestrategie door gerichte ingrepen in het bestaande vastgoed, waaronder dispositie (verkoop) en acquisitie;
 • Integraal sturen op duurzaamheid binnen de gehele portefeuille van Pré Wonen, het onderzoeken en laten ontwikkelen van conceptbouw;
 • Binnen de kaders van de wensportefeuille en de gebiedsvisie, complexstrategieën ontwikkelen;
 • Bewaken van en sturen op Préstaties op (deel) portefeuille-, gebieds- en complexniveau;
 • Signaleren van (negatieve) afwijkingen in rendement, kasstromen en proces;
 • Complexe materie tot de essentie terugbrengen en toegankelijk maken (voor mensen buiten het vakgebied);
 • Onderhouden van interne en externe contacten om verbinding te houden met de praktijk (intern met o.a. de afdeling Vastgoed, Verhuur, Wonen, het Greenteam en het Strategieteam. Extern met collega- woningcorporaties, Aedes, projectontwikkelaars, aannemers, taxateurs et cetera.);
 • Medeverantwoordelijk voor de jaarlijkse marktwaardewaardering van de portefeuille;
 • Meedenken over de inrichting van het assetmanagement en de ontwikkeling van vastgoedsturing binnen Pré Wonen;
 • Aansturen op de gewenste veranderingen en het management informeren over voortgang van processen.

Functie Eisen
We verwachten van jou vooral kennis en kunde in het asset management. We vragen van jou de volgende kwalificaties:

 • HBO+ / Academisch werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • Financiële vakkennis van en werkervaring met begrotingen, langjarige investerings-en onderhoudsplanningen, tactische onderhoudsprogramma’s en vastgoedwaardering;
 • Ervaring in het opstellen van hold-sell-invest scenario’s op complexniveau;
 • Ervaring met en visie op vastgoedmanagement, risicomanagement en rendement sturing;
 • Je hebt kennis van financiële en fiscale aspecten van vastgoed, wet- en regelgeving;
 • Je volgt de ontwikkelingen in de sector en relevante stakeholders en hebt een duidelijk inzicht;
 • Je weet hoe je een vertaalslag maakt van strategie naar praktijk.
 • Sterk analytisch, accuraat en cijfermatig inzicht;

Aanbod
Deze functie is ingeschaald in schaal L van de CAO Woondiensten. Dat betekent een salaris van minimaal €4466,- en maximaal €6205,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. Pré Wonen zal je een aanbod doen passend bij jouw opleiding en werkervaring. 4×9 werken is mogelijk. Daarnaast krijg je een Persoonlijk Budget Arbeidsvoorwaarden waar onder andere je vakantiegeld, gratificatie (€ 2.702,- bruto en € 331,62 netto) en welzijn zijn ondergebracht. Je krijgt in eerste instantie een contract voor één jaar en bij goed functioneren wordt deze omgezet naar onbepaalde tijd. Natuurlijk faciliteren we graag eventuele opleidingen.  

Solliciteren
De werving & selectie procedure wordt uitgevoerd door Margriet van Westenbrugge van MH Werving & Selectie. Zij is bereikbaar op 0633046730. Je kunt eenvoudig solliciteren via onderstaand formulier:

[wufoo username=”margriethilde” formhash=”zasurdj0ajlasa” autoresize=”true” height=”651″ header=”hide” ssl=”true”]