Je bekijkt nu TIBN, de kleine jongen onder de grote spelers

TIBN, de kleine jongen onder de grote spelers

TIBN, de kleine jongen onder de grote spelers

Martijn de Vries, CEO van TIBN: “Alweer 17 jaar geleden ben ik gestart bij TIBN tijdens mijn studie aan de Erasmus Universiteit. Het bleek goed bij me te passen en ik kreeg de kans om het servicebedrijf op te zetten. Dat heb ik gedaan en doe ik nog steeds. Ik vind een servicebedrijf interessant omdat ik veel langduriger relaties met onze opdrachtgevers kan aangaan. Ik kan hen actief adviseren op het gebied van verduurzaming of verbetering van het comfort van de portefeuille. Inmiddels ben ik niet meer de enige die dit heel leuk vindt en werk ik samen met 30 collega’s. We focussen ons puur op onderhoud en beheer en alles wat daar uit voorkomt, zowel kleine aanpassingen als installatieprojecten.

Zo hebben we onlangs het Olympisch Stadion verbouwd, een prachtige opdracht die we gegund kregen via een bestaande relatie. Alle projecten die wij doen zijn voor vaste klanten en gericht op het verwerven van het onderhoudscontract. We zijn een van de weinigen die zich puur en alleen richten op onderhoud en beheer in de installatietechniek. We doen niet mee aan openbare aanbestedingen omdat we ons beter kunnen onderscheiden als het gaat om kwaliteit in plaats van alleen de prijsstelling. Zo’n 3 tot 4 keer per jaar doen we wel mee aan aanbestedingen met voorafgaande selectie, daarin zijn we heel succesvol. Aanbestedingen kosten het team erg veel tijd, daarom besteden we onze tijd liever aan onze trouwe schare opdrachtgevers. 

Ontwikkeling van medewerkers is echt onze onderscheidende factor. Ik besteed 40 tot 50% van mijn tijd aan de medewerkers. Dat gaat van gedetacheerde leerlingen tot de bedrijfsleider. Alle ontwikkelingsgesprekken voer ik zelf. Ik wil kijken naar wat ze goed doen en waar ze nog beter in kunnen worden. En dan is het natuurlijk zaak om mensen ook kansen te geven om zich ook daadwerkelijk te ontwikkelen op deze punten. Vaak betreft dit externe opleidingen. Zo hebben we vorig jaar met onze binnendienst een aantal inspiratiesessies gehad om beter te leren communiceren en het werkplezier verder te vergroten. Dat was erg leuk om zo met elkaar te leren en te ontwikkelen. Veel mensen zijn intern doorgegroeid naar nieuwe functies, daar ben ik trots op.

We werken met heel diverse contracten, van de grootschalige contracten met de grootste opdrachtgevers van het land die vaak zeer juridisch van aard zijn, tot de contracten met kleinere partijen waar het vertrouwen de boventoon voert. Die afwisseling zorgt dat er voor iedere medewerker meer dan genoeg uitdaging in het werk zit. Waar sommige collega’s wel aan moeten wennen zijn de erg korte lijnen in het bedrijf. Iedereen kent elkaar bij naam en toenaam en is zeer betrokken. Je verstoppen achter je laptop of loze woorden is er niet bij hier. Maar dat maakt de eer van je werk des te groter!”