Je bekijkt nu Marjolein Gerssen: “Het werken aan dit bedrijf betekent niet per se groei realiseren”

Marjolein Gerssen: “Het werken aan dit bedrijf betekent niet per se groei realiseren”

Met een stralende lach stelt Marjolein Gerssen zich voor. 31 lentes jong en daarmee een van de jongste directeuren in het vastgoed die Nederland rijk is. Ze is sinds 5 jaar directeur van Steens Beheer, een beheerder van woningen en bedrijfspanden voor institutionele en particulier beleggers. Een beheerder die eigenlijk niet wil groeien en daarom af en toe “nee” verkoopt, soms afscheid neemt van klanten die niet meer passen bij de organisatie, maar bovenal kwaliteit verkiest boven kwantiteit. In een branche waar het vaak draait om de grote aantallen is dat gerust opvallend te noemen.

Hoe dat ooit begon? “Na een aantal jaar in de makelaardij wilde ik graag voor mezelf beginnen. Ik kon mij niet meer vinden in de heersende moraal bij mijn toenmalig werkgever. De aanname makende dat iedere werkgever hetzelfde in de wedstrijd zat, leek ondernemen de enige juiste stap. Dacht ik. Toen oude bekende Ed van de Kamp mij overtuigde om toch eens aan tafel te gaan, bleek dat een verrassend goede match. Vele gesprekken volgden en zo ben ik toch in dienst getreden bij Steens Beheer. Na intensieve en zeer leerzame jaren waarin de onderneming flink groeide kreeg ik de leiding steeds verder in handen. Ruimte kunnen geven aan mijn ondernemerszin binnen een bestaande organisatie, bleek de gouden stap. Ik ben dan ook trots op mijn bereikte positie en werk met veel plezier aan dit bedrijf. Ed en ik zijn goed op elkaar ingespeeld en daarom een topteam.”

Ontwikkelen
“Het werken aan dit bedrijf betekent echter niet per se groei realiseren. Wel groei in kwaliteit uiteraard, maar wij zijn niet de beheerder die van de daken schreeuwt dat we volgend jaar een portefeuille van formaat X willen hebben. Wat dan wel? Een portefeuille met eigenaren passende bij ons, bij onze organisatie. Als mijn collega’s lekker in hun vel zitten, een goede klik hebben met de opdrachtgevers, dan leveren we topkwaliteit. En in die flow zitten we en willen we dolgraag blijven zitten. Verder zetten we grote stappen in verdere digitalisering en uitbreiding van bijvoorbeeld rapportagetools en verslaglegging. Natuurlijk komen er projecten bij. Zo hebben we onlangs SCYE010 opgeleverd aan de huurders, een complex van 219 appartementen in hartje Schiedam. Een flinke klus waar we met elkaar de tanden in zetten. Tot slot lopen we echt mee in de voorhoede als het om verduurzaming van het door ons beheerde vastgoed gaat.”

Senior Propertymanager
“Meer en meer opdrachtgevers vragen om strategische adviezen. Daarom zijn we nu een Senior Propertymanager aan het werven. Is het zinvol om een complex uit te breiden, appartementen te splitsen of is verkoop slimmer? Verduurzaming is natuurlijk ook voor deze professional ook hottopic en daarom is een goede technische achtergrond van absolute meerwaarde. Het rechtstreeks aan de belegger kunnen adviseren over uitbreiden, inbreiden en verduurzamen is natuurlijk een hele leuke uitdagende, interessante en verantwoordelijke job!”

“Als import-Rotterdamse ben ik maar wat trots op onze echte Rotterdamse organisatie, de opdrachtgevers en onze ambities!” besluit Marjolein Gerssen het gesprek.”

Dit interview is op 6 augustus 2021 gepubliceerd op VastgoedJournaal.nl