Je bekijkt nu Ingevulde vacature -Projectleider Huisvesting in Voorhout

Ingevulde vacature -Projectleider Huisvesting in Voorhout

Projectleider Huisvesting
Bij inspirerend basisonderwijs hoort kwalitatief hoogwaardig vastgoed. Daarom zoekt Sophia Scholen in de Duin- en Bollenstreek een vakbekwaam Projectleider Huisvesting. Met jouw bouwkundige achtergrond en ervaring als procesmanager, realiseer jij passende schoolgebouwen voor onze leerlingen. Naast een functie met groot maatschappelijk belang, kun jij ook genieten van een ander voordeel van het primair onderwijs: de vrije dagen. Met maar liefst 50 vrije dagen heb je alle tijd voor hobby’s, vrienden en familie.

Jouw hoogtepunt van 2021? Zeg maar hoogtepunten, want wat dacht je van het opstarten van tenminste twee nieuwbouwprojecten en de oplevering van een nieuw schoolgebouw? De komende vijf jaar worden door Sophia Scholen in totaal een tiental nieuw- en verbouwprojecten opgestart en gerealiseerd. Spreekt deze rol jou aan? Lees dan snel verder.

Aanbod
Deze functie valt tenminste in schaal 11 van de CAO Primair Onderwijs. Eerder noemde we al de riante hoeveelheid vakantiedagen. Deze zijn grotendeels op te nemen gedurende de schoolvakanties. Daarnaast bieden we een vaste eindejaarsuitkering van 6,3 %, een prima pensioen, fietsplan en een uitstekende werk-privé balans. We bieden in eerste instantie een tijdelijk contract aan, met ambitie tot een vaste arbeidsovereenkomst bij wederzijds enthousiasme. Het gaat om een dienstverband, freelance invulling is niet mogelijk.

De functie
Met 28 scholen en bijna 7000 leerlingen die dagelijks aan onze zorgen worden toevertrouwd, vragen wij veel van ons vastgoed. Nieuwbouw, onderhoud en beheer staat dan ook voortdurend in de belangstelling van het College van Bestuur, schooldirecties, gemeenten, leerkrachten en natuurlijk de kinderen en ouders. In deze rol ben jij het aanspreekpunt voor de eerste drie stakeholders. Je treedt op als bouwheer namens Sophia Scholen. Hierin word je terzijde gestaan door adviseurs en externe projectmanagementbureaus en werk je intensief samen met je naaste collega’s

Voor de komende jaren hebben we een ambitieus nieuwbouw- en renovatieprogramma voor onze schoolgebouwen. Je begeleidt de ontwikkeling, uitwerking en realisatie van de nieuwbouw- en verbouwplannen. Je realiseert een passende businesscase in samenspraak met het schoolbestuur, gemeenten en in sommige gevallen kinderopvangorganisaties. Door de vele stakeholders, beperkte financiële middelen en hoge eisen aan het vastgoed is het van groot belang dat je een vakkundig onderhandelaar en procesmanager bent. Ervaring in het maatschappelijk vastgoed, en nog liever het primair onderwijsvastgoed, is dan ook van belang.

De organisatie
Sophia Scholen verzorgt het primair onderwijs voor bijna 7000 leerlingen in de Duin en Bollenstreek in 28 basisscholen. Sophia Scholen wordt aangestuurd door het College van Bestuur. Het Centraal Bureau, College van Bestuur en de schooldirecteuren staan in een driehoeksverhouding tot elkaar. Het Centraal Bureau verzorgt met ongeveer 25 collega’s de ondersteuning en advisering op onder andere het gebied van onderwijskunde, financiën, human resources en huisvesting. De afdeling Huisvesting heeft de leiding als het gaat om vastgoedprojecten. De totale vastgoedportefeuille omvat ongeveer 50.000 m2 vastgoed.

Op de afdeling Huisvesting is er nu ruimte voor een ervaren Projectleider Huisvesting. De afdeling Huisvesting & Facilitair bestaat uit drie collega’s. Opvallend aan de organisatie is de onderlinge betrokkenheid en informele sfeer. De afdeling Huisvesting heeft een intensieve samenwerking met de collega’s van de afdeling Financiën en de afdeling Onderwijs.

Functie eisen

  • Afgeronde opleiding HBO / WO Bouwkunde
  • Meerdere jaren werkervaring in het projectmanagement in het maatschappelijk vastgoed
  • Ervaring in het primair onderwijsvastgoed is een waardevolle pré
  • Teamplayer, goed kunnen samenwerken is essentieel
  • Representatief en communicatief vaardig in woord en schrift
  • Woonachtig in de Randstad

Solliciteren
De procedure omvat een selectiegesprek, gevolgd door twee sollicitatiegesprekken bij Sophia Scholen. Een uitvoerige referentiecheck is onderdeel van de procedure. Ook een assessment behoort tot de mogelijkheden. Voor aanvang van het dienstverband is een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag vereist. Solliciteren kan tot uiterlijk 10 januari 2021. De eerste sollicitatiegesprekken vinden vervolgens in week 3 plaats.

Deze vacature is ingevuld, solliciteren is helaas niet meer mogelijk.