Je bekijkt nu Ingevulde vacature – Bestuurlijk Vastgoedregisseur Noord-Holland / Zeeland

Ingevulde vacature – Bestuurlijk Vastgoedregisseur Noord-Holland / Zeeland

Hoe bied jij asielzoekers passende huisvesting voor korte of langere tijd? Wetende dat opvang van kwetsbare groepen soms gevoelig ligt, voor alle betrokken partijen? Voor het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zoeken wij een bestuurlijk vastgoedregisseur. Wil jij op zakelijke wijze en met de menselijke maat zorgen voor het verwerven, afstoten of verkopen van de juiste locaties voor het COA? Dan is deze vacature zeker interessant voor jou. 

Over het COA
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is de organisatie in de vreemdelingenketen die asielzoekers leefbare en veilige opvang biedt en hen begeleidt naar een toekomst in Nederland of daarbuiten. Dit doet het COA in samenwerking met partners in de samenleving, ter voorbereiding op integratie en (arbeids)participatie in Nederland of op terugkeer met een perspectief. Het COA biedt kwalitatief hoogwaardige begeleiding aan asielzoekers, tot over de randen van de opvang. De eigen verantwoordelijkheid van de asielzoekers is daarbij het uitgangspunt.

Het COA voert als Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO) in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie en in samenwerking met (keten)partners haar taken uit.

Doordat de omvang van de instroom van asielzoekers sterk kan variëren, maar ook door de politieke en maatschappelijke gevoeligheid van het asielvraagstuk is flexibiliteit in structuur en organisatie bij het COA noodzakelijk. Dit vraagt van haar medewerkers professionaliteit, menselijkheid, resultaatgerichtheid en omgevingsbewustzijn.

Op dit moment heeft het COA ruim 20.000 asielzoekers gehuisvest in 60 locaties in het land. Deze portefeuille wordt aangestuurd door de Unit Huisvesting, waar 90 vastgoedprofessionals werken. De Unit Huisvesting bestaat uit de afdelingen Strategie, Vastgoedexploitatie, Vastgoedontwikkeling en Beheer en Expertise. Het hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

De functie
Het aankopen of aanhuren van vastgoed ten behoeve van asielzoekers vraagt om grote zorgvuldigheid. Het COA werkt immers met maatschappelijk geld voor een zeer kwetsbare doelgroep. De vestiging van een asielzoekerscentrum kan soms tot sociale onrust leiden. Daarom onderhoudt het COA zeer goede contacten met de lokale politiek, vastgoedeigenaren en andere stakeholders. Precies dit is de rol van de bestuurlijk vastgoedregisseur. Je onderhoudt alle contacten met eerdergenoemde partijen bij het verwerven of afstoten van vastgoed voor het COA. 

De projecten waaraan je werkt zijn zeer divers, soms gaat het om een nieuwe ontwikkeling van een geheel nieuw centrum  en tegelijkertijd kun je ook bezig met het razendsnel omzetten van een vakantiepark naar een tijdelijke opvanglocatie voor de wintermaanden. De variatie tussen nieuw te ontwikkelen vastgoed, herbestemming van leegstaand vastgoed zoals zorgcomplexen of kantoren of het tijdelijk in gebruik nemen van vastgoed maakt deze functie ongelofelijk dynamisch. 

Naast de diversiteit van projecten is ook de scope van projecten heel verschillend. In het kader van duurzaam vastgoedmanagement wordt er nu steeds meer ontwikkeld met oog op de toekomst. We bouwen duurzame en zorgvuldig ontworpen woningen die later toegevoegd kunnen worden aan de voorraad van de lokale woningcorporatie of dienst kunnen gaan doen als studentencampus. Dit zorgt niet alleen voor een betere aansluiting met de leefomgeving maar ook voor een duurzamer product.

Je houdt altijd het doel van het COA in het oog: sobere, veilige en doelmatige opvang voor asielzoekers. Organisatiesensitiviteit en een goede politieke antenne zijn essentieel. Deze functie is bij uitstek geschikt voor de vastgoedprofessional die graag opereert op het snijvlak van publiek en privaat. Je kunt stevig en zakelijk onderhandelen met oog op de doelstelling van het COA en duurzame relaties.

De bestuurlijk vastgoedregisseur die wij zoeken werkt in de provincies Noord Holland en Zeeland. Je afspraken variëren van overleg met burgemeester en wethouders, onderhandelingen met vastgoedeigenaren tot het informeren van omwonenden. Kortom, het is zeer afwisselend! 

Functie eisen
Werk- en denkniveau op HBO+ of WO niveau is essentieel. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in de vastgoedbranche en ervaring opgedaan op het snijvlak van publiek en privaat. Je hebt bijvoorbeeld ervaring op gedaan als projectmanager, asset manager of vastgoedadviseur bij een woningcorporatie, ontwikkelaar, gemeente of adviesbureau. Flexibiliteit en collegialiteit zijn essentieel. Integriteit is jouw kernwaarde. Het is een zelfstandige functie, daarom is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat. Ook kun je communiceren en schakelen op elk niveau.

Collegialiteit en sparren vinden wij heel belangrijk. Samen leren we van elkaar en houden we elkaar scherp. Ruime ervaring in het uit onderhandelen en opstellen van vastgoedcontracten in het publiek-privaat domein is onmisbaar. Je bent goed op de hoogte van de politiek-bestuurlijke processen in de gemeente. Deze functie is prima te combineren met een studie of het gezinsleven. De werkweek bedraagt 36 uur en natuurlijk kun je je uren vrij flexibel indelen. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Solliciteer dan zeker op deze boeiende functie.

Deze vacature is gesloten, solliciteren is niet meer mogelijk. Zoek je een vergelijkbare functie? Stuur dan een open sollicitatie.