Je bekijkt nu Ingevulde Vacature – Manager Vastgoedsturing Parteon

Ingevulde Vacature – Manager Vastgoedsturing Parteon

Voor de dynamische afdeling Vastgoedsturing van woningcorporatie Parteon in Zaanstad zijn wij op zoek naar een Manager Vastgoedsturing. Wil jij aan de slag als bruggenbouwer tussen asset-, fund en property management in een vooruitstrevende corporatie? Dan is deze baan wellicht voor jou.

Over Parteon

Parteon is een woningcorporatie met 16.000 verhuureenheden in de Zaanstreek, waarbij de huurders de drijfveer van de corporatie zijn. Met 170 medewerkers wordt dagelijks hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van de organisatie met als doel, als sociale huisvester, goed en betaalbaar wonen in de Zaanstreek te realiseren.

De kerntaak ligt de komende jaren in toenemende mate op huishoudens die niet in staat zijn op eigen kracht in hun huisvesting te voorzien, met een focus op betaalbaarheid, beschikbaarheid, zelfstandig wonen en duurzaamheid.

De komende jaren wil Parteon de voorraad sociale huurwoningen op peil houden, de gemiddelde streefhuur verlagen en het tempo op het gebied van duurzaamheid versnellen. In het domein wonen en zorg zoekt Parteon actief samenwerking met partners. Voor wie het wil, biedt Parteon een uitdagende werkomgeving.

De organisatie maakt een verandering door. Meer dan in het verleden moet er op de kwaliteit en de waarde van het bezit worden gestuurd om, niet alleen voor onze (toekomstige) huurders, maar ook om voor kapitaalverschaffers een aantrekkelijke partij de blijven. Om die reden heeft vastgoedsturing een belangrijke plek in de organisatie. De afdeling vastgoedsturing is intern opdrachtgever voor de afdelingen Vastgoed en Klanten.

Manager Vastgoedsturing, de bevlogen bruggenbouwer 

De Manager Vastgoedsturing is MT lid en rapporteert aan de directeur-bestuurder van Parteon. Als bevlogen bruggenbouwer zorg je voor de optimale positionering van de afdeling Vastgoedsturing binnen Parteon. Het team bestaat uit 3 enthousiaste en kundige Asset Managers. Zij sparren graag met jou over de integrale aansturing van de vastgoedportefeuille. De afdeling richt zich op het ontwikkelen en beheren van de vastgoedportefeuille die bijdraagt aan de volkshuisvestelijke, kwalitatieve en financiële doelstellingen van de organisatie. Je werkt intensief samen met je collega’s van de afdelingen Klanten en Vastgoed. 

De Manager Vastgoedsturing:

 • Is intermediair tussen strategie (portefeuillemanagement) en het dagelijks beheer (operationele processen Klanten en Vastgoed) van Parteon en participeert in het MT;
 • Levert inhoudelijke bijdragen aan de totstandkoming van ondernemingsplan, jaarplan, begroting, rapportages en jaarverslag. Draagt missie, visie en gewenste cultuur in- en extern duidelijk uit. 
 • Stelt integrale kaders voor Vastgoedsturing en de samenwerking met de vastgoed- en klantregisseurs;
 • Is eindverantwoordelijk voor de optimale vertaling van de volkshuisvestelijke en financiële bijdragen van complexen aan de ondernemingsdoelstellingen;
 • Stuurt acquisitie, verkoop, renovatie, sloop-nieuwbouw en nieuwbouw initiatieven aan die bijdragen aan de vernieuwingsopgave van de vastgoedportefeuille;
 • Zorgt in samenwerking met P&C voor de jaarlijkse waardering van de vastgoedportefeuille;
 • Rapporteert per kwartaal over de voortgang van gestelde doelen van de afdeling Vastgoedsturing;
 • Schept heldere kaders en processen voor de Asset Managers waarbinnen zij hun vak optimaal kunnen uitvoeren;
 • Inspireert en ondersteunt de Asset Managers bij het tot stand komen van de optimale portefeuillestrategie;
 • Weet de strategische doelstelling (“klant, pand en geld”) op portefeuilleniveau te verbinden met de operationele vertaling in het dagelijkse uitvoering;
 • Heeft feeling met de strategische context van woningcorporaties (toezichthouders, partners) en de kwetsbare doelgroep waarvoor we werken en weet binnen de organisatie en zijn team dit organisatiebewustzijn te verbinden/ over te brengen.

Belangrijkste competenties:

 • Visie
 • Organisatie inzicht
 • Transformationeel leidinggeven
 • Innoverend vermogen 
 • Resultaatgerichtheid 

Wie zoeken wij

Wij zoeken iemand met kennis van, en leidinggevende ervaring op het gebied van, asset management in het vastgoed. Ervaring met woningportefeuilles is een pré.  Een vastgoedgerelateerde opleiding op WO niveau is een vereiste, en specialisatie in het asset management is uiteraard een pré.  Je creëert ruimte en inspireert je mensen en bent in staat voldoende ruimte te bieden aan medewerkers waaraan je leiding geeft om zelfstandig te excelleren en verantwoordelijkheid te nemen. Je bent een voorbeeld als het gaat om de invulling van de kernwaarden: verantwoordelijk, samenwerken en daadkracht. In alles wat je doet zijn deze zichtbaar.
Je durft je, wanneer nodig, kwetsbaar op te stellen en bent benaderbaar. Niet alleen jouw teamleden maar ook andere collega’s kunnen bij jou terecht met vragen. Jij bent de tactische schakel in het spel van strategische portefeuilledoelstellingen naar de operationele dagelijkse praktijk, waar het gaat om klanttevredenheid en efficiënte processen.
Integriteit en een intrinsieke motivatie zijn erg belangrijk. Als jij met je collega’s een optimaal rendement wilt creëren, zodat Parteon haar maatschappelijk taak succesvol kan blijven invullen, dan is jouw sollicitatie van harte welkom!

Deze vacature is gesloten, solliciteren is niet meer mogelijk. Zoek je een vergelijkbare functie? Stuur dan een open sollicitatie.