Je bekijkt nu “Wij willen door de 1-miljard-euro grens heen”

“Wij willen door de 1-miljard-euro grens heen”

In 2011 heeft Willy Miggelbrink Compact Real Estate Services opgericht na een indrukwekkende carrière in de vastgoedbranche. Door zijn stevige netwerk van met name particuliere beleggers heeft hij het bedrijf snel kunnen opbouwen. Compact Real Estate Services is gevestigd in Hilversum en verantwoordelijk voor het beheer van 800 miljoen euro belegd vermogen in kantoren, winkels en woningen.

Vandaag praten we met zijn collega’s Simon IJskes, Deputy Director / Head of Finance, en Simon IJsseldijk, Head of Commercial Management over de ambities van het bedrijf. Wat het eerst opvalt is het managementteam van Compact Real Estate Services. In 2017 is het team uitgebreid van 2 naar 4 MT-leden. Met de komst van Ramon Timmerman en Simon IJsseldijk is er duidelijk gekozen voor verjonging en continuïteit. Simon IJsseldijk verteld: “Ons MT vertegenwoordigt de 4 pijlers van dit bedrijf; techniek, commercie, financiën en directie. Dit is een essentieel onderdeel van ons succes. Juist door de verschillende invalshoeken en generatieverschillen houden we elkaar scherp. We zijn zeker geen 4 handen op 1 buik.” Simon IJskes vult aan: “ Waar de ene opdrachtgever de voorkeur geeft aan jarenlange ervaring, voelt de ander zich beter bij jeugdig enthousiasme. Het is een verrijking om beiden aan boord te hebben.”“Onze opdrachtgevers, veelal particuliere beleggers, waarderen onze ouderwets goede service. De platte organisatie, goede bereikbaarheid en persoonlijke verantwoordelijkheid van iedere medewerker maken ons een gewaardeerd partner.” vertelt Simon IJsseldijk. “Onze ambitie is om te blijven groeien, maar niet te snel! We willen onze kernwaarden trouw blijven. Onze uiteindelijke doelstelling is om door de magische 1-miljard-grens heen te breken. We willen de grotere van de kleine beheerders zijn. Uiteindelijk verwachten we ons team in een aantal jaar tijd uit te breiden van 16 naar maximaal 25 medewerkers. Ter uitbreiding van ons team zoeken we nu dan ook een Property Manager Wonen.”

Naast het dynamische MT heeft Compact Real Estate Services ook een opvallende portefeuille. Zo beheren ze onder andere de luxe kantoorvilla waar ze zelf gevestigd zijn, maar ook vakantieparken, kantoren, meubelboulevards, solitaire winkels, topsegment woningen en dat alles van de Amsterdamse Kalverstraat tot aan de randen van het koninkrijk. Twee recente kenmerkende projecten zijn de verbouwing van het Olympisch Stadion in Amsterdam en de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Op beide locaties was Compact verantwoordelijk voor de verbouwing ten behoeve van een flexplekconcept. Simon IJsseldijk vertelt: “Juist de variëteit binnen onze portefeuille maakt ons werk zo afwisselend. Een historisch pand in een druk stadscentrum heeft nu eenmaal totaal andere uitdagingen dan een grote meubelboulevard met tienduizenden bezoekers.”

Dat de service ouderwets goed is, betekent absoluut niet dat het bedrijf ouderwets is. Verre van zelfs. Met de ISO certificering, het gebruik van Yardi en actief lidmaatschap van VGM-NL verzekert Compact Real Estate Services haar beleggers en huurders van uitstekend vastgoedmanagement. Maar belangrijker dan processen en ICT zijn de medewerkers. Het management focust sterk op de opleidingen voor de medewerkers. Zo is er onlangs nog een opfriscursus huurrecht verzorgd voor het voltallige team. En niet geheel ontoepasselijk werd als locatie de Tea Room in de Van Nelle Fabriek gekozen. Simon IJskes vertelt: “Property management is het sluitstuk in het vastgoedbeleggen. Maar wel de plek waar het meeste goed kan gaan of totaal verpest kan worden. Communicatie met de huurder bepaald de mate van succes van de portefeuille. Door de communicatie helder en persoonlijk te houden, blijven onze huurders onze huurders. Goed opgeleide medewerkers en een dijk van een servicedesk zijn hierbij onmisbaar.”

“Persoonlijke aandacht voor medewerker, belegger en huurder maakt alles mooier en beter. Een voorbeeld is het feit dat wij onze beleggers proactief informeren als wij een mooie belegging voorbij zien komen. Zo krijgen we regelmatig nieuwbouwprojecten in beheer waar we onze belegger(s) eerder op geattendeerd hebben. We voeren dan voor de belegger de aankoop- en bouwbegeleiding en later ook het beheer uit. Het voordeel is dat we het pand dan al van fundering tot aan de nok kennen en ook de financiële onderlegger heeft geen geheimen voor ons. Dat maakt het beheer bijzonder efficiënt en pragmatisch” vertelt Simon IJsseldijk. En juist met die aandacht, ouderwets goede service en persoonlijkheid zal die miljard-euro-grens dichterbij kunnen zijn dan gedacht!

Dit artikel is 17 juni 2019 geplaatst door Vastgoedjournaal