Je bekijkt nu Uitbreiding en verduurzaming hoog op de agenda van Woonzorg Nederland

Uitbreiding en verduurzaming hoog op de agenda van Woonzorg Nederland

Als ouderenhuisvester heeft Woonzorg Nederland de komende jaren enkele ambities die veel aandacht verdienen. Uitbreiding van de portefeuille en verduurzaming zijn er twee van. Teamleider Vastgoedondersteuning Mandy van der Horst vertelt er meer over. 

“Woonzorg Nederland is volop in ontwikkeling om ook de toekomstig senioren passend te kunnen huisvesten. Thema’s als verduurzaming en de huidige woningmarkt hebben onze voortdurende aandacht. Daarom breiden wij onze organisatie verder uit met professionals uit de vastgoedbranche” vertelt teamleider Vastgoedondersteuning Mandy van der Horst. “Woonzorg Nederland is een organisatie die vastgoedexperts met een achtergrond uit zowel het commerciële- als sociale vastgoed wil uitnodigen om te solliciteren.

Marktaandeel waar mogelijk uitbreiden
De uitdagingen van Woonzorg Nederland werden eerder al door mijn collega’s Esther Akkerman , Judith Tillie en Paula van der Tuin uitgebreid benoemd in een interview met Vastgoedjournaal. Wij willen ons marktaandeel ouderenhuisvesting behouden en waar mogelijk uitbreiden. Dit vergt een forse investering in onze vastgoedportefeuille. Het is belangrijk onze complexen te blijven monitoren en onder meer tegen het licht te houden van onze nieuwe woonformules. Alle objecten die niet voldoen aan de kwaliteitsstandaarden worden aangepakt. Dit kan verkoop of ruilen betekenen, maar ook sloop-nieuwbouw of grootschalige renovatie behoren tot de mogelijkheden. Woonzorg Nederland heeft ook een belangrijke duurzaamheidsambitie die de komende jaren veel aandacht verdient. Kortom, onze assetmanagers hebben hun handen vol met bijna 45.000 verhuureenheden verspreid over de helft van alle gemeenten in Nederland.

Vastgoedondersteuning
De afdeling Vastgoedondersteuning is onder andere verantwoordelijk voor het ondersteunen van de assetmanagers. Complex- en marktanalyses, het uitpluizen van gebouwdossiers, scenario’s doorrekenen, investeringsvoorstellen schrijven en adviseren en ondersteunen van de assetmanager bij vastgoedvraagstukken zijn maar een paar van de werkzaamheden waar mijn team mee bezig is. Binnen Woonzorg Nederland gaan we niet alleen duurzaam om met ons vastgoed, maar ook met onze collega’s. We vinden het belangrijk om de collega’s die dat wensen te begeleiden in hun loopbaanontwikkeling. Iets waar ik erg trots op ben! De afwisseling in activiteiten en grote diversiteit in onze complexen maakt de dynamiek binnen ons team erg interessant.

Woningnood, vergrijzing en een stijgende zorgvraag
In het vakgebied ouderenhuisvesting komen alle actuele thema’s uit de woningmarkt samen: woningnood, vergrijzing, stijgende zorgvraag, klimaatverandering en verduurzaming. Het vergroten van het aanbod van comfortabele huisvesting voor ouderen zal leiden tot een betere doorstroming op de woningmarkt. Misschien is het nog wel belangrijker om ouderen een leuk thuis te geven met gelijkgestemden en daarmee eenzaamheid tegen te gaan. Door dichtbij huis de juiste zorg te kunnen bieden kan de extreme groei van zorgvragen hopelijk beperkt worden. Door actief te verduurzamen en ons bezit te actualiseren kan de huidige en toekomstige generatie ouderen comfortabel blijven wonen. Allemaal uitdagingen waar ik graag met mijn team aan bijdraag!”

Dit interview verscheen op 23 september 2021 op VastgoedJournaal.