Je bekijkt nu Ingevulde vacature – Technisch Manager bij belegger

Ingevulde vacature – Technisch Manager bij belegger

MH Werving & Selectie zoekt voor Sipkema Beheer in Rotterdam een Medior Technisch Manager. Met jouw technische expertise bouw je mee aan het operationeel, tactisch en strategisch beheer van de portefeuille.

Over Sipkema Beheer B.V.
Sipkema is een private belegger. De portefeuille is in na-oorlogs Rotterdam opgebouwd door de grootvader en vader van de huidige eigenaar. Op dit moment bestaat de portefeuille uit circa 400 huurwoningen, circa 18.000 m2 kantoorruimte verdeeld over 6 gebouwen, 10 winkels van 100 tot 350 m2, diverse parkeervoorzieningen en een haven. Sipkema heeft voornamelijk onroerend goed in de regio Rotterdam. Het hoofdkantoor van Sipkema Beheer bevindt zich in Rotterdam. Van daaruit werkt het team van 6 personen aan de dagelijkse aansturing van de portefeuille. De sfeer is informeel, betrokken en kwaliteit van het werk staat hoog in het vaandel. De dagelijkse aansturing van het team is in handen van portefeuillemanager Mireille de Korte. Zij wordt jouw directe sparringpartner.

De functie
Je primaire focus is het operationele beheer van de portefeuille, hier houd je je ongeveer de helft van je werkweek mee bezig. Door de mix van woningen, kantoren en retail is elke klus weer anders. Een deel van het beheer wordt uitgevoerd door een externe partner. Als Technisch Manager ben jij verantwoordelijk voor de aansturing en afstemming met deze vastgoedmanagementorganisatie. Het eigenaarschap in jouw rol is heel erg belangrijk. Jij zorgt, soms in samenwerking met anderen,  dat de huurders van Sipkema een prettige leef- of werkomgeving hebben.

Dan is er natuurlijk ook de tactiek en strategie. Hoe zorg je ervoor dat ook de volgende Sipkema generaties beschikken over een kwalitatief hoogwaardige vastgoedportefeuille? In samenspraak met de portefeuillemanager neem je de panden kritisch onder de loep. Voldoen ze aan de eisen en verwachtingen van deze tijd? Of is herontwikkeling of verbouw een betere optie? Waar je in het operationeel met een bril van 1 tot 5 jaar naar de portefeuille kijkt, kijk je nu met een bril van 50 jaar naar het vastgoed, razend interessant!

Ook Sipkema is natuurlijk bezig met verduurzaming. En in de na-oorlogse panden is er dan ook zeker winst te behalen. Aan jou de taak om deze opgave handen en voeten te geven. Wat moet er waar en wanneer gebeuren? Wat kost dat en wat levert het op? Qua techniek zijn de panden niet bijster spannend, verwacht geen grootschalige klimaatinstallaties of complexe liftinstallaties. De uitdaging zit hem primair in het opwaarderen en verduurzamen van de panden op het juiste moment tegen de juiste prijs.

Naast verduurzaming en het rendement van de portefeuille dien je natuurlijk ook op de hoogte te zijn en blijven van wet- en regelgeving en andere factoren die van invloed kunnen zijn op de portefeuille. Kortom een gezonde dosis nieuwsgierigheid is een absolute must. Je kunt goed netwerken en weet dan ook precies wie je moet bellen voor welke klus. Wij vinden een goede relatie met onze aannemers en andere dienstverleners net zo belangrijk als de goede relatie met onze huurders.

De Ideale Kandidaat
Natuurlijk hebben we ook voor deze functie de ideale kandidaat in gedachten. Het profiel ziet er als volgt uit: Je hebt een HTS opleiding afgerond bij voorkeur Bouwkunde. Daarna heb je ongeveer 5 jaar werkervaring opgedaan in het technisch management van vastgoed. Je hebt bijvoorbeeld gewerkt bij een vastgoedmanager, belegger of woningcorporatie. Kortom je weet precies hoe je zaken geregeld krijgt en je hebt een relevant netwerk in de branche. Ook ben je handig met ICT zoals Informant, Excel en alle andere systemen. Goede verslaglegging in belangrijk. Dat zijn onze harde eisen.

Daarnaast verwachten wij ook wat van jou als persoon. Sipkema heeft een klein en erg betrokken team. Dat biedt veel voordelen maar ook wat nadelen. Het kan zo maar eens voorkomen dat je even een klusje moet overnemen van een zieke collega. Of incidenteel een half uurtje langer blijft om een collega uit de figuurlijke brand te helpen. Uiteraard zijn er veel meer voordelen. Je werkt direct voor een vastgoedeigenaar. Niet alleen bezit hij een mooie portefeuille, ook is het een slimme en plezierige man waar je geweldig mee kunt sparren.

Kortom, collegialiteit, eigenaarschap, goed gevoel voor verhoudingen en vakmanschap zijn essentieel in deze functie. Dit is de perfecte baan voor iedereen die zich in de volledige breedte in het (technisch) vastgoedmanagement wil ontwikkelen. Wees je wel bewust dat hiërarchisch doorgroeien niet mogelijk is, functie inhoudelijk zijn er echter volop mogelijkheden. Het team bestaat maar uit 6 personen. De collega’s staan voor elkaar klaar en helpen elkaar waar nodig, ook als dat misschien niet op de eigen takenlijst staat.

We zoeken bewust naar iemand die zich nog volop kan ontwikkelen in de functie. Het belangrijkst is dat je het operationeel technisch vastgoedmanagement in de vingers hebt. De stap naar tactiek en strategie helpen we je graag maken. In de organisatie is een berg kennis aanwezig en daarnaast zijn opleidingen ook bespreekbaar. Kortom, twijfel je of je misschien net niet genoeg ervaring hebt? Bel dan vooral met onze recruiter, zij helpt je met alle liefde verder.

Aanbod
Deze functie kun je invullen voor 32 tot 40 uur per week. Wij bieden je een goed salaris, passende bij jouw leeftijd en ervaring. Daarnaast ontvang je jaarlijks 1 maandsalaris welke je dient te besteden aan je eigen pensioenvoorziening. Aangezien je geregeld de panden gaat bekijken krijg je natuurlijk een leaseauto.  Bij uitstekend functioneren krijg je een eindejaarsbonus ter waarde van 1 maandsalaris. Kortom de primaire arbeidsvoorwaarden zijn prima voor elkaar.

Deze vacature is gesloten, solliciteren is niet meer mogelijk. Zoek je een vergelijkbare functie? Stuur dan een open sollicitatie.